• Разпродажба!

Коприва на прах "Здраве за Вас" 50g

Референция: 1056

1,17 лв.

Коприва на прах "Здраве за Вас" 50g

Без глутен и ГМО. Веган.

Количество

Коприва на прах "Здраве за Вас" 50g

Без глутен и ГМО. Веган.

 

Състав:

100% смлени листа и връхчета от изсушена коприва

 

Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е дала на човек. Народната медицина отдавна е признала и употребява копривата с лечебни цели, а ползите от нея с огромни и доказани. Природолечителите обичат да се шегуват, че ако човечеството е запознато с нейните лечебни сили, не биха засаждали нищо друго, освен коприва.

Копривата (Urticaceae) е многогодишно тревисто растение с височина 150 см, с дълго пълзящо коренище. Този натурален дар е не само богата на витамини, минерали и дъбилни вещества с важно значение за кръвоносната ни система, но с нейна помощ се приготвят вкусни и здравословни ястия.

Състав на коприва

Данни за 100 г коприва: Калории 42; Общо мазнини 0.11 г; Холестерол 0 мг; Общо въглехидрати 7.49 г; Фибри 6.9 г; Захари 0.25 г; Белтъчини 2.71 г; Вода 87.67 мл.

Копривата е източник на бета-каротин, витамини А, С и Е, желязо, калций, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече витамин С от някои култивирани растения и диви билки, броколи, спанак, карфиол и др. Най-висок процент в копривата има водата, а след нея са протеини и захари, голяма част от които принадлежат на незаменимите аминокиселини.

Смути от коприва

 

 

Начин на употреба:

Подходяща добавка към зелени смутита, сурови барове и крекери. Може да се използва и в приготвянето на супи, дресинги, сосове или да се добавя към различни печива.

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

Произход:  България

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 900-018

Email: sales@zdravezavas.bg


1056

Лист с данни

Качества
Веган продукти

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория