Елдено брашно "Здраве За Вас" 500g

Референция: 1072

6,92 лв.

Елдено брашно 500g "Здраве За Вас"

Без глутен и ГМО. Веган.

Количество

Елдено брашно 500g "Здраве За Вас"

Без глутен и ГМО. Веган.

Състав:

100% Висококачетвени бланширани зърна от елда смелени

 

Елдата съдържа балансиран асортимент на съществени и несъществени аминокиселини, които са градивните елементи на протеина. Смята се , че е по-добър източник на протеин в сравнение с пшеницата, ориза и дори просото.

 

Подобно на цитрусовите плодове елдата съдържа рутин (витамин Р), който е мощен антиоксидант флавоноид. Тя е и добър източник и на друг мощен антиоксидант - витамин Е. Антиоксидантите предотвратяват увреждането на клетките и поддържат добро здраве. А безглутеновото брашно, с високо съдържание на антиоксиданти, е истински бонус!

 

При сравнение на минералното съдържание на брашното от елда и оризовото брашно се оказва, че има 4 пъти повече желязо, 3 пъти повече калций, над 9 пъти повече магнезий, два пъти повече цинк, мед и манган. Със замяната на част от оризово брашно с брашно от елда, безглутеновите рецепти ще станат по-добър източник на важни минерали!

 

Елдата е добър източник на разтворими фибри.

 

Разтворимите фибри са вид диетични фибри. Те образуват гел, който спомага за забавяне на времето, необходимо на храната, за да премине през стомашно-чревния тракт. Това поддържа здравословното храносмилане и усвояването на хранителните вещества в храната. Разтворимите фибри също забавят усвояването на глюкозата, която поддържа здрави глюкозния метаболизъм и по-ниски нива на холестерол в кръвта.

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

Произход: България

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 600 018

Email: sales@zdravezavas.bg

Други

1072

Лист с данни

Категории
Брашна и каши
Качества
Безглутенови продукти

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория