Оризово брашно "Здраве За Вас" 500g
Оризово брашно 500g "Здраве За Вас"
Без глутен и ГМО. Веган
Референция: 1077
Оризово брашно пълнозърнесто 500g "Здраве За Вас"
Без глутен и ГМО. Веган
Оризово брашно пълнозърнесто 500g "Здраве За Вас"
Без глутен и ГМО. Веган.
Състав:
100% ориз
Фино смляно оризово брашно без глутен. За приготвяне на безглутенови печива, сладкиши и кремове.
Начин на употреба: Подходящо за сладки и солени рецепти. Използвайте за пудинг, бисквити, тестени изделия, напитки или като сгъстител в сосове.
Хранителна стойност на 100g:
Енергийност: 1552KJ/371 Кcal
Мазнини: 0,7g
Въглехидрати: 75g
Белтъчини: 6,1g
Пепел 1,1g
Условия за съхранение:
В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.
Произход: България
Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД
За заявки: 0896 60 15 21
Email: sales@zdravezavas.bg
ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА ПАЛАЧИНКИ С ОРИЗОВО БРАШНО
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
Яйца: 3 броя
Прясно мляко :1 чаена чаша
Оризово брашно: 1 1/3 чаена чаша
Ванилия: 2 броя
Краве масло: 1 чаена лъжица
Рецептата за лесни палачинки с оризово брашно е пресечна точка на няколко тенденции в кухнята. От една страна рецептата за оризови палачинки е подходяща за безглутенов режим на хранене, тъй като това са безглутенови палачинки.От друга страна рецептата е и представител на бързата и лесна кухня, която също е много актуална в стремежа на съвременния човек да пести време. Освен всичко посочено, лесните палачинки с оризово брашно са и невероятно вкусни и много леки, което ги превръща във вкусен десерт или лека закуска.
1 Първата стъпка от рецептата за лесни палачинки с оризово брашно е подготовката сместа. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, добавяте ванилията и прясното мляко и отново разбивате. Накрая добавяте и пресятото оризово брашно и разбърквате до получаване на хомогенна смес.
2 За да изпечете оризовите палачинки е най-добре да използвате плосък тиган за палачинки с незалепващо покритие, или друг удобен плосък тиган. Включвате котлона на средно висока степен, сгорещявате тигана и намазвате с малко парченце краве масло, след което изливате малка част от сместа за палачинки, като за целта може да ползвате черпак. Сместа трябва да се разпредели равномерно по целия тиган. Печете около 2-3 минути, докато крайчетата на палачинката се отделят леко от стените на тигана, след което я обръщате от другата страна и отново печете около 2-3 минути.
3 Нареждате палачинките една върху друга, като ги намазвате леко с краве масло. Може да гарнирате оризовите палачинки с ябълки, мед, орехи и канела, или пък сметанов сладолед и пресни плодове.