


Референция: 1093
Царевично брашно "Здраве за Вас" 500g
Без глутен и ГМО. Веган.
Царевично брашно "Здраве за Вас" 500g
Без глутен и ГМО. Веган.
100% фино смлени царевични зърна
Описание:
Царевичното брашно е брашно, съставено от смлени на прах зърна на сладка царевица. Липсата на глутен в сравнение с пшеничното брашно дава възможност то да се използва от хора с непоносимост към глутен. Царевичното брашно се счита за универсален продукт за приготвяне на различни национални ястия, тъй като комбинацията от вкус и полезност са основните положителни качества. Полезните свойства на продукта са в основата на неговото развитие в цял свят.
Царевичното брашно се получава при смилането на средния слой на царевичните зърна. То има бял или жълтеникав цвят, в зависимост от цвета на царевицата, от която е получено. В него се съдържат витамините А, В1, В2, В3, В4, В6, Е и К. В състава му попадат и минералите калций, желязо, фосфор, цинк, мед и селен. Съдържа наситени мазнини, полиненаситени мазнини, мононенаситени мазнини, фибри, захари, белтъчини и в повечето случаи не съдържа глутен или той е в пренебрежимо малки количества.
Основните полезни свойства на продукта включват:
-Благоприятно въздействие върху стомашно-чревния тракт и храносмилателната система, тъй като продуктът омекотява чревните стени, така че храната се усвоява по-бързо и се изхвърля напълно от организма.
-Той укрепва кръвоносните съдове, което предотвратява съдови заболявания.
-Предотвратяване на натрупването на холестерол, тъй като той се елиминира напълно от организма, което допринася за нормалното функциониране на вътрешните органи.
-Той укрепва имунната система и предотвратява простудни заболявания.
-Желязото в царевичното брашно помага за насищането на кръвните клетки с кислород, което има положителен ефект върху цялостното здраве.
-Калцият укрепва костите, зъбите и ноктите.
-Витамините в продукта задействат процеса на регенерация на клетките, така че външният вид се подобрява, което се счита за важно положително качество за момичетата, които искат да запазят младостта и красотата си.
Начин на употреба:
За употреба в пекарството и сладкарството самостоятелно или в комбинация с други продукти.
Подходящо за качамак.
Условия за съхранение:
В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.
Произход: България
Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД
За заявки: 0896 600 018
Email: sales@zdravezavas.bg
Рецепта Качамак:
Продукти:
В половината вода се разтваря царевичното брашно (400 г) и се оставя настрани.
Другата половина от водата се поставя в дълбока тенджера и се слага на котлона да заври, заедно с маслото (125 г). Щом заври, внимателно и на порции се добавя разтвореното царевично брашно при непрекъснато бъркане.
Качамакът е готов, щом сместа се сгъсти и започне да се отделя от съда.
Качамакът се сервира горещ и поръсен с натрошено сирене (400 г).