Тофу Соев деликатес – натурален 300g

Референция: 3026

6,40 лв.

Тофу  Соев деликатес – натурален 300g  (доставки: само за Варна)

Без глутен и ГМО. Веган.

Количество

Без глутен и ГМО. Веган.

Грамажа на пакет е приблизително 300-350 грама.

Състав:

Българска соя, оцентна киселина и консервант (калиев сорбат)

 

 

Начин на употреба:

Тофуто може да се консумира сурово, без да се подлага на термична обработка. Просто трябва да се отцеди от водата в която се съхранява, след което да се овкуси с малко зехтин и подправки на вкус.

В традиционната китайска кухня тофуто намира приложение в приготвянето на супи и ястия в уок. Тофуто се комбинира отлично със зеленчуци, риба и месо. Може да приготвите апетитно панирано тофу, нечете сирене тофуи дори екзотична салата киноа с тофу и зеленчуци.

 

Какфо е тофу у ползи за здравето от него

Тофуто се произвежда от соево мляко, добито при смилането и разтварянето във вода на сушени, по-рядко зелени соеви зърна. Получената бяла течност съдържа голямо количество протеини, които при добавянето на различни соли - калциев сулфат, магнезиев хлорид, калциев хлорид, коагулират и формират плътна белезникава маса, която се отцежда от водата в калъпи, подобно на животинските сирена. Макар и по-рядко за подсирване на тофу вместо неорганични соли се използват и ензими и органични киселини, като папаина и гликоновата киселина, който могат да се открият съответно в папаята и в меда, виното и различни плодове.

Соевото сирене съдържа голям процент вода и минимално количество въглехидрати и мазнини. Макар соята да е добро маслодайно растение, мазнините се отделят предварително, за разлика от животинските сирена, където те се „хващат в мрежата“ на коагулиралия казеин. Тофуто се смята за пълноценен източник на протеини, т. е. в него присъстват всички необходими за човешкия организъм аминокиселини. Така соевото сирене може да бъде добра хранителна, но не и вкусова, алтернатива на месото, млечните продукти и яйцата.

 

Съставът на тофу ви позволява напълно да елиминирате месото от диетата, без да изпитвате недостиг на необходимите вещества. Ето защо вегетарианците я купуват особено често. Тофу сиренето е много добра алтернатива на натуралните млечни продукти. За хора, които са алергични към мляко от животински произход, той ще се превърне в незаменима ястие.

Тофу е много ниско съдържание на мазнини: Сиренето лесно се абсорбира от тялото, насища клетките с хранителни вещества и не предизвиква усещане за преяждане. Това качество на продуктите е особено ценно за тези, които спортуват, за да поддържат формата си. За такива хора сиренето от тофу прави възможно разнообразяването на менюто, без да се нарушават резултатите от усиленото обучение.

Диабетиците използват тофу, който помага за коригиране на въглехидратния метаболизъм, а възрастните хора - за балансиране на диетата и получаване на всички необходими вещества, без претоварване на стомашно-чревния тракт. Тофу има благоприятен ефект върху кожата, зъбите, ноктите и косата. Много експерти препоръчват яденето на това сирене за жени с менопауза, тъй като то облекчава състоянието им.

 

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

Произход: България

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 600 018

Email: sales@zdravezavas.bg


3026

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория