Агар-Агар "Здраве за Вас" 40g

Референция: 1103

6,05 лв.

Агар-Агар "Здраве за Вас" 40g

Веган заместител на желатин – направен от водорасли

Количество

Агар-Агар "Здраве за Вас" 40g

Веган заместител на желатин – направен от водорасли

 

Състав:

100%  водорасли

 

 

Хранителна стойност на 100g:
Витамин Е: 5
mg

Витамин К: 24mg

Фосфор: 52mg

Калий: 1120mg

Магнезий: 775mg

Натрий: 52mg

Белтъци: 6,1g

Въглехидрати: 80g

 

 

Начин на употреба:

За употреба в сладкарството, козметика и слабителни цели.

Пропорция: 5 грама агар агар към 1 литър течност.

Течността трябва да заври за 5 мин след което се охлажда. Температурата на желиране е 38-40 градуса.

 

 

Основните полезни свойства на продукта включват:

-Агар-агар е направен от водорасли, така чесъдържа голямо количество йод . Затова е много полезно за щитовидната жлеза.

-Продуктът допринася заускоряването на метаболитните процеси в организма . Поради това, холестеролните плаки нямат време да се образуват в съдовете. -Намален риск от диабет, разширени вени и атеросклероза.

Редовната консумация на агарима положителен ефект върху състоянието на стомаха . От вътрешната страна на стомашните стени се образува защитен филм, който предпазва от вредното въздействие на химичните дразнители. Следователно рискът от ерозивно увреждане, язви или гастрит е намален.

-Агарът се използва католеко слабително средство . Почиства червата от вредни микроорганизми и токсини (до соли на тежки метали). Без да предизвиква пристрастяване и без измиване на тялото на полезни минерални елементи.

-Допринася запонижаване на нивата на кръвната захар . Продукти с агар са показани на хора с диабет.

-Увеличава скоростта на регенерация на тялото . Насърчава производството на еластан и колагентялото. Подобрява възстановяването на хрущялната и костната тъкан. Употребата му се препоръчва при възстановяване от наранявания и фрактури.

-Също така влияе добре на състоянието на косата и кожата, подобрява външния им вид. Използва се в маски за коса, за да подобри тяхната структура и да създаде ламиниращ ефект.

Усещането за пълнота става по-бързопоради факта, че влакното набъбва в стомаха. По този начин количеството консумирана храна намалява. Този продукт се препоръчва за употреба при загуба на тегло.

Способността да се привличат мазниние друго свойство, което го прави незаменим елемент от всяка диета. Липидите от други храни, абсорбирани заедно с агара, се изтеглят и лесно се отстраняват от тялото.

 

Каква е разликата между агар-агар и желатина?

Главната разлика между агар-агар и желатина е в техните произход и свойства. Агар-агар се извлича от морски водорасли, докато желатинът се получава от колаген, който се намира в кожата, костите и сухожилията на животните.

Когато се използва в кулинарията, агар-агар е по-мощен гелобразуващ агент в сравнение с желатина. Това означава, че се нуждае от по-малко количество за да придаде гелообразна консистенция на течности. Също така, агар-агар може да се използва за приготвяне на студени десерти, като мочи и готови сладкиши, докато желатинът се предпочита за топли десерти, като панакоти и кремове.

Веганите и вегетарианците често предпочитат агар-агар, тъй като той е растителен продукт, докато желатинът е животински. Агар-агар е също така по-устойчив на топлина от желатина, което го прави идеален за използване в топли ястия и супи. Обаче, приготвянето на десерти с агар-агар може да изисква повече време и внимание, тъй като той трябва да се готви по-дълго време, за да се разтвори напълно.

 

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

 

 

Произход: Испания

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 600 018

Email: sales@zdravezavas.bg

 

Рецепта: Плодово желе с агар-агар:

Продукти:

Ето една рецепта за плодово желе с агар-агар:

Необходими съставки:

500 мл пресен плодов сок

2 с.л. захар

2-3 грама агар-агар

Инструкции:

В голяма тенджера смесете плодовия сок и захарта. Загрейте на умерен огън, докато захарта се разтвори напълно.

Добавете агар-агар и разбъркайте добре.

Продължете да готвите на умерен огън, докато агар-агарът се разтвори напълно и сместа започне да кипва.

След като сместа започне да кипва, гответе я още 2 минути, като постоянно разбърквате.

Махнете тенджерата от огъня и изсипете сместа в желатинови формички или в една голяма форма.

Оставете да се охлади на стайна температура, след което поставете в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне желе.


1103

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория