Пшеница за кълн и варене "Здраве за Вас" 500g

Референция: 1004

1,40 лв.

Пшеница за кълн  и варене "Здраве за Вас" 500g

Без глутен и ГМО. Веган.

Количество

Пшеница за кълн  и варене "Здраве за Вас" 500g

Без глутен и ГМО. Веган.

 

Състав:

100% зърно от пшеница

 

Хранителна стойност на 100g:
Енергийна стойност: 1447 кJ/346 кcal

Въглехидрати: 69,1g

Мазнини: 1,7g

Белтъчини: 12g

Фибри: 2g

Фосфор: 406mg

Желязо: 3,3g

Натрий: 173 mg


Начин на употреба:

За директна консумация за покълване и в комбиназия с кисело(прясно) мляко, салати или мюсли. Може също да се използва в сварено сустояние.

Поставете 200гр пшеница в чиния и покрийте с вода. След 8-10ч. прецедете и оставете настрана, като от време на време навлажнявате. След 48ч. се появяват бели кълнове готови за консумация.

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

Произход: България

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 600 018

Email: sales@zdravezavas.bg


 

Лечебни свойства и начин на употреба

Пшеничните кълнове са познати от хилядолетия като пълноценна и здравословна храна. Уникални с това, че са с ниска енергийна стойност и са богати на ензими (антиоксидантни, храносмилателни и др.), хлорофил, лесноусвоими белтъци, въглехидрати и мазнини, витамини, минерали, хранителни влакнини. В сравнение със зеленчуците те имат 20-25 пъти по-високо съдържание на белтъци и други хранителни вещества.

Сама по себе си пшеницата е благодатна зърнена култура – има високо съдържание на витамини В1, фолиева киселина и ниацин (витамин PP, В3), фосфор, магнезий и хранителни влакнини. Източник на пантотенова киселина (витамин В5), желязо и цинк. Тя е един от най-важните натурални източници на витамин Е, чийто съдържание се увеличава около три пъти в процеса на покълването.

Съдържа почти целия набор от микроелементи и витамини (особено витамин Е). Трябва да се има предвид, че вълшебното им действие се проявява само при редовно използване. Сред краткосрочните резултати може да се посочи подобряването на външния вид на косата и кожата. При продължителното използване но пшенични кълнове настъпва очистване на организма.
Те се използват и за очистване на червата. Трябва да отбележим, че витамин Е проявява най-добрите си качества, намирайки се в така наречената течна среда. Затова от покълналите пшенични семена се правят салати, подправени с олио.


1004

Лист с данни

Категории
Зърна, ядки и варива
Категории
Продукти за директна консумация
Качества
Веган продукти

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория