Киноа зърна "Здраве за Вас" 200g

Референция: 1024

3,06 лв.

Киноа зърна"Здраве за Вас" 200g

Без глутен и ГМО. Веган.

Количество

Състав:

100% семена от киноа

 

 

Начин на употреба:

За да приготвите киноата за консумация, добавете една част от семената към две части течност в тенджера. След като течността кипне, намалете силата на топлината, за да къкри и покрийте съда с капак. Една чаша киноа, приготвена по този начин, обикновено се нуждае от около 15 минути, за да се приготви. Когато готвенето завърши, семената стават полупрозрачни, а белият зародиш частично се отделя и изглежда като бяла спирала. Ако искате киноа да има по-силен аромат, можете предварително да изсушите семената преди готвене. За целта поставете семената в тиган при умерено ниска температура и разбърквайте постоянно в продължение на пет минути. Трябва да абсорбира по-голямата част от водата и да придобие сгъстен вид. Така приготвената киноата е готова за консумация. Ако е направено правилно, то трябва да има лек, ароматен вкус и приятна хрупкавина.

 

Киноа е перфектна храна, която трябва да включите в безглутеновата си диета, тъй като тя не само не съдържа глутен, но дори не принадлежи към семейството на пшеницата, овеса, ечемика или ръжта. Някои изследвания показват, че брашното от киноа има по-висока от очакваната смилаемост. И двата фактора биха могли да намалят риска от нежелана реакция към киноа - особено в сравнение със зърнени култури като пшеница. Докато е възможно да се приготвят печива и паста от 100% брашно от киноа, повечето компании комбинират брашно от киноа с други брашна (като тапиока брашно или оризово брашно) или с овесена каша, за да се получи по-лека текстура. (Продуктите, приготвени с чисто брашно от киноа обикновено имат тежка и гъста текстура, понякога означавана като "трюфел".) Когато се комбинира с оризово или тапиоково брашно, обаче, продуктите от киноа определено се квалифицират като безглутенови и спомагат за намаляване на риска от нежелани реакции.

 

Ползи за здравето от киноа

Киноа се консумира в продължение на хиляди години в Южна Америка и само преди няколко години стана популярна в целия свят и достигна статут на "суперхрана". Днес, киноа и продукти, приготвени с нея може да се открият по целия свят, особено в магазините за здравословни храни и ресторанти, които залагат на натуралните храни. Тя не съдържа глутен, притежава високо съдържание на протеини и е една от малкото растителни храни, съдържащи всички осем есенциални аминокиселини. Също така е богат източник на фибри, магнезий, витамини от група В, желязо, калий, калций, фосфор, витамин Е и различни полезни антиоксиданти.

 

Въпреки че има стотици култивирани видове киноа, най-разпространените в търговската мрежа са бяла, червена и черна киноа.

 

Условия за съхранение:

В добре затворена опаковка на сухо и проветриво място, защитено от пряка светлина.

 

Произход: Перу

Пакетирано за МВ Транспорт и Логистика ООД

За заявки: 0896 600 018

Email: sales@zdravezavas.bg


1024

Лист с данни

Категории
Зърна, ядки и варива
Качества
Веган продукти
Качества
Безглутенови продукти

Конкретни референции

16 други продукти в същата категория